Targroch Sok z suszonych śliwek kalifornijskich 100% 750ml sok ze śliwek z bez konserwantów bez dodatku cukru
Sok z suszonych śliwek kalifornijskich TAYLOR
Uznawane są za jeden z najsilniejszych antyoksydantów. Powstają w wyniku suszenia owoców śliwy – zwłaszcza węgierki – z kalifornijskich upraw. Proces ten gwarantuje im bogaty, skoncentrowany smak i znacznie więcej walorów prozdrowotnych niż w świeżych owocach. Suszone śliwki kalifornijskie to znakomita przekąska i kulinarny dodatek. Mało kto wie, że z tych bakalii przygotowuje się także znakomity sok.
Naturalne na zaparcia
Suszenie śliwek to zwyczaj praktykowany już w starożytności. Obecnie wiadomo, że owoce węgierek zawdzięczają mu nie tylko szlachetny smak, ale także dodatkowe właściwości – szczególnie wspierające trawienie, perystaltykę i utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit. Śliwki suszone zawierają aż 7 razy więcej błonnika pokarmowego niż ich świeże odpowiedniki. Dlatego powinny spożywać je osoby na diecie i z nadmiernym apetytem. Dodatkową rolę w układzie pokarmowym spełnia sorbitol obecny w skórce tych kalifornijskich bakalii. To słodzik polecany osobom chorującym na cukrzycę, który odpowiada także za wilgotność i konsystencję produktu. Dzięki niemu sok z suszonych śliwek kalifornijskich daje efekt delikatnie przeczyszczający, zapobiegając zaparciom. Dla wzmocnienia tego działania wystarczy nieco podgrzać sok i pić ciepły, ale nie gorący.
Węgierki z... Kalifornii
Najlepsze suszone śliwki, z których produkowany jest sok Taylor, wbrew pozorom nie pochodzą z Węgier, lecz z Kalifornii. To właśnie tam uprawiane są najlepsze węgierki, zwane śliwkami kalifornijskimi. Ta wyjątkowo aromatyczna, jędrna i pyszna odmiana gwarantuje doskonałą jakość soku, bez dodatku sztucznych barwników, słodzików i konserwantów. Sok z suszonych śliwek kalifornijskich Taylor składa się w 100% z zagęszczonego soku poddanego pasteryzacji. Tak naturalny skład gwarantuje doskonały smak i maksimum wartości odżywczych.
Nie tylko dla jelit
Suszone śliwki kalifornijskie poza dbaniem o prawidłową perystaltykę jelit, wykazują szereg innych, dobroczynnych właściwości. Mało kto wie, że owoce te po ususzeniu uznawane są za jeden z najsilniejszych antyoksydantów, czyli substancji niwelujących działanie wolnych rodników. Są odpowiednie dla cukrzyków, ponieważ mają niski indeks glikemiczny. Dodatkowo zawierają znikomą ilość tłuszczu, za to dostarczają potas, miedź i witaminę K. Picie soku z suszonych śliwek może przyczynić się do obniżenia ciśnienia tętniczego – właśnie za sprawą potasu – i poziomu cukru we krwi. Warto włączyć go do diety także w celu profilaktyki miażdżycy oraz chorób serca, kości i wątroby.
Chociaż prozdrowotne działanie śliwek jest imponujące to większość konsumentów sięga po sok z suszonych śliwek kalifornijskich przede wszystkim dla niepowtarzalnego smaku. Pij go wprost z butelki lub dodaj do ulubionych sosów, mięs i deserów.
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.
Uwaga: Przed otwarciem wstrząsnąć.
Wartość odżywcza 100 ml
Wartość energetyczna 306 kJ / 75 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 17 g
Cukry 9,6 g
Błonnik < 0,5 g
Białko < 0,5 g
Sól 0,01 g
Wyprodukowano w Polsce dla:
TAR-GROCH-FIL T.Krakowski, M.Kijowski, E.Drożdż, J.Drożdż Sp.J.
Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Sok z suszonych śliwek kalifornijskich TAYLOR
Uznawane są za jeden z najsilniejszych antyoksydantów. Powstają w wyniku suszenia owoców śliwy – zwłaszcza węgierki – z kalifornijskich upraw. Proces ten gwarantuje im bogaty, skoncentrowany smak i znacznie więcej walorów prozdrowotnych niż w świeżych owocach. Suszone śliwki kalifornijskie to znakomita przekąska i kulinarny dodatek. Mało kto wie, że z tych bakalii przygotowuje się także znakomity sok.
Naturalne na zaparcia
Suszenie śliwek to zwyczaj praktykowany już w starożytności. Obecnie wiadomo, że owoce węgierek zawdzięczają mu nie tylko szlachetny smak, ale także dodatkowe właściwości – szczególnie wspierające trawienie, perystaltykę i utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit. Śliwki suszone zawierają aż 7 razy więcej błonnika pokarmowego niż ich świeże odpowiedniki. Dlatego powinny spożywać je osoby na diecie i z nadmiernym apetytem. Dodatkową rolę w układzie pokarmowym spełnia sorbitol obecny w skórce tych kalifornijskich bakalii. To słodzik polecany osobom chorującym na cukrzycę, który odpowiada także za wilgotność i konsystencję produktu. Dzięki niemu sok z suszonych śliwek kalifornijskich daje efekt delikatnie przeczyszczający, zapobiegając zaparciom. Dla wzmocnienia tego działania wystarczy nieco podgrzać sok i pić ciepły, ale nie gorący.
Węgierki z... Kalifornii
Najlepsze suszone śliwki, z których produkowany jest sok Taylor, wbrew pozorom nie pochodzą z Węgier, lecz z Kalifornii. To właśnie tam uprawiane są najlepsze węgierki, zwane śliwkami kalifornijskimi. Ta wyjątkowo aromatyczna, jędrna i pyszna odmiana gwarantuje doskonałą jakość soku, bez dodatku sztucznych barwników, słodzików i konserwantów. Sok z suszonych śliwek kalifornijskich Taylor składa się w 100% z zagęszczonego soku poddanego pasteryzacji. Tak naturalny skład gwarantuje doskonały smak i maksimum wartości odżywczych.
Nie tylko dla jelit
Suszone śliwki kalifornijskie poza dbaniem o prawidłową perystaltykę jelit, wykazują szereg innych, dobroczynnych właściwości. Mało kto wie, że owoce te po ususzeniu uznawane są za jeden z najsilniejszych antyoksydantów, czyli substancji niwelujących działanie wolnych rodników. Są odpowiednie dla cukrzyków, ponieważ mają niski indeks glikemiczny. Dodatkowo zawierają znikomą ilość tłuszczu, za to dostarczają potas, miedź i witaminę K. Picie soku z suszonych śliwek może przyczynić się do obniżenia ciśnienia tętniczego – właśnie za sprawą potasu – i poziomu cukru we krwi. Warto włączyć go do diety także w celu profilaktyki miażdżycy oraz chorób serca, kości i wątroby.
Chociaż prozdrowotne działanie śliwek jest imponujące to większość konsumentów sięga po sok z suszonych śliwek kalifornijskich przede wszystkim dla niepowtarzalnego smaku. Pij go wprost z butelki lub dodaj do ulubionych sosów, mięs i deserów.
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.
Uwaga: Przed otwarciem wstrząsnąć.
Wartość odżywcza 100 ml
Wartość energetyczna 306 kJ / 75 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 17 g
Cukry 9,6 g
Błonnik < 0,5 g
Białko < 0,5 g
Sól 0,01 g
Wyprodukowano w Polsce dla:
TAR-GROCH-FIL T.Krakowski, M.Kijowski, E.Drożdż, J.Drożdż Sp.J.
Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn