Koszyk 0
Swanson
Kenay
Medverita
Dr. Jacobs
Mercola
Biooil
Olvita
Santini
Aura Herbals
EkaMedica
Makar
Targroch
Bakalland
wellU
Aliness
DietFood
DonumNaturea
Nutrivi

Cena:

Opcje dodatkowe:

Zdrowe makarony

Makarony są stałym elementem diety wielu z nas. Lubimy je za delikatny, neutralny smak oraz uniwersalność. Makaron jest doskonałym dodatkiem do wielu dań. Dodaje energii i jest sycący, przez co jest doskonałym wypełniaczem. Tradycyjny makaron jajeczny z białej mąki coraz częściej zastępujemy jednak innymi produktami, bogatymi w błonnik, ekologicznymi, wegańskimi lub bezglutenowymi.

 

Strona:

z 1

Diet Food BIO Organic Fettuccine - makaron roślinny Konnyak 300gr netto shirataki

Diet Food BIO Organic Fettuccine - makaron roślinny Konnyak 300gr netto shirataki

9,75 zł 10,70 zł

Najniższa cena z 30 dni: 10,70 zł
-9%

Strona:

z 1

Zdrowe makarony w codziennej diecie

Zgodnie z obecnymi trendami, coraz więcej osób świadomie podchodzi do kwestii odżywiania i dba o to, by posiłki były wartościowe oraz dietetyczne. Biały makaron zastępujemy produktami pełnoziarnistymi. Na rynku pojawiły się także makarony ryżowe, sojowe i inne, o wysokiej zawartości błonnika, stanowiące doskonałą alternatywą dla osób dbających o zdrowie oraz figurę. W tej kategorii naszego sklepu dostępne makarony stanowiące doskonałe uzupełnienie zdrowej diety. Makaron roślinny z rośliny Konnyak, makaron sojowy organiczny, makaron bezglutenowy oraz inne produkty marki Diet Food.

Makaron roślinny z rośliny Konnyak

Makaron wytwarzany z rośliny konjac glucomannan uprawianej w Chinach posiada wiele walorów odżywczych. Wysoka zawartość błonnika rozpuszczalnego w wodzie i niska kaloryczność ryżu sprawiają, że jest on bardzo dobrym wyborem dla osób dbających o sylwetkę. Jest zdrowy, pożywny i smaczny, a przy tym lekki. Doskonale nadaje się jako podstawa dań orientalnych i tradycyjnych, dodatek do sałatek oraz zup.

Makaron sojowy organiczny

Wyjątkowy makaron sojowy Diet Food jest wykonany z ekologicznej fasoli. Jest to produkt bezglutenowy, o niskim indeksie glikenicznym oraz wysokiej zawartości błonnika i białka. Jest to zatem makaron doskonały dla sportowców, osób aktywnych oraz dbających o sylwetkę. Stanowi też bardzo dobrą alternatywę dla diabetyków, wegetarian i wegan oraz osób na diecie bezgultenowej. Makaron sojowy jest łatwiej przyswajalny niż gotowana fasola. Ma aż 60% mniej węglowodanów niż inne makarony.

Sprawdź również makarony roślinne

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty