Targroch Sezam Ziarno Biały Łuskany 500g Błonnik Białko Fosfor Magnez Cynk do Tahini
Sezam często jest stosowany w kuchni. Ziarna można spożywać na surowo lub delikatnie uprażone. Można je jeść jako przekąskę lub dodawać do sałatki czy zapiekanki makaronowej lub warzywnej. Wiele osób dodaje sezam do panierki do kotletów. Sezam jest również składnikiem wielu gotowych produktów, w tym oczywiście lubianych sezamków oraz paluszków. Coraz bardziej popularna jest pasta sezamowa – Tahini.
Składniki: Ziarna sezamu.
Sezam jest naturalnym źródłem:
Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Cynku – pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 2781 kJ / 673 kcal 1391 kJ / 337 kcal 17 %
Tłuszcz 59,9 g 30 g 43 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,66 g 3,33 g 17 %
Węglowodany 2,1 g 2,1 g < 1 %
- w tym cukry 1,6 g 0,8 g 1 %
Błonnik 7,9 g 3,95 g -
Białko 27,4 g 13,7 g 27 %
Sól** 0,03 g 0,02 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne W 100 g W porcji 50 g % RWS W 100 g
Fosfor 775 mg 388 mg 111 %
Magnez 377 mg 189 mg 101 %
Cynk 2,79 mg 1,4 mg 28 %
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Informacje alergenach: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 500g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Sezam często jest stosowany w kuchni. Ziarna można spożywać na surowo lub delikatnie uprażone. Można je jeść jako przekąskę lub dodawać do sałatki czy zapiekanki makaronowej lub warzywnej. Wiele osób dodaje sezam do panierki do kotletów. Sezam jest również składnikiem wielu gotowych produktów, w tym oczywiście lubianych sezamków oraz paluszków. Coraz bardziej popularna jest pasta sezamowa – Tahini.
Składniki: Ziarna sezamu.
Sezam jest naturalnym źródłem:
Fosforu – pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Cynku – pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 2781 kJ / 673 kcal 1391 kJ / 337 kcal 17 %
Tłuszcz 59,9 g 30 g 43 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,66 g 3,33 g 17 %
Węglowodany 2,1 g 2,1 g < 1 %
- w tym cukry 1,6 g 0,8 g 1 %
Błonnik 7,9 g 3,95 g -
Białko 27,4 g 13,7 g 27 %
Sól** 0,03 g 0,02 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne W 100 g W porcji 50 g % RWS W 100 g
Fosfor 775 mg 388 mg 111 %
Magnez 377 mg 189 mg 101 %
Cynk 2,79 mg 1,4 mg 28 %
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Informacje alergenach: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 500g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn