Targroch Orzechy nerkowca całe 500g Nerkowce: Białko, Magnez, Cynk, Żelazo
Orzechy nerkowca są źródłem:
magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
cynku - pomaga zachowaćzdrowe włosy, skórę i paznokcie
Składniki: orzechy nerkowca.
Wartość odżywcza produktu | w 100g | w porcji 50g | %RWS w 50g |
Wartość energetyczna | 2533kJ/603kcal | 1267kJ/302kcal | 15 % |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
46,3 g 9,2 g |
23,15 g 4,6 g |
33 % 23 % |
Węglowodany w tym cukry |
29,7 g 5,0 |
14,85 g 2,5 g |
6 % 3 % |
Błonnik | 3,0 g | 1,5 g | - |
Białko | 15,3 g | 7,5 g | 15 % |
Sól | 0,04 g | 0,02 g | < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100g | w porcji 50g | %RWS w 100g |
Magnez Żelazo Cynk |
260mg 6,0mg 5,6mg |
130mg 3,0mg 2,8mg |
69% 43% 56% |
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 500g zawiera 10 sugerowanych porcji.
Informacja producenta o alergenach: produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, migdałów, dwutlenku siarki SO2, różnych orzechów.
Informacja producenta o alergenach: produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, migdałów, dwutlenku siarki SO2, różnych orzechów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn