Targroch Czarnuszka ziarno 500g Kmin czarny Błonnik Białko
Czarnuszka była znana, jako przyprawa kulinarna w Azji i Rzymie, już w czasach starożytnych. Czarnuszka nie ma intensywnego zapachu, choć po roztarciu ma woń podobną do oregano. W kuchni wykorzystuje się całe lub mielone ziarna czarnuszki. Na ogół przed użyciem smaży się je lub praży.
Czarnuszka była znana, jako przyprawa kulinarna w Azji i Rzymie, już w czasach starożytnych. Czarnuszka nie ma intensywnego zapachu, choć po roztarciu ma woń podobną do oregano. W kuchni wykorzystuje się całe lub mielone ziarna czarnuszki. Na ogół przed użyciem smaży się je lub praży.
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g % RWS w 50 g
Wartość energetyczna 1060 kJ/259 kcal 530 kJ/130 kcal 8 %
Tłuszcz 6,8 g 3,4 g 2 %
w tyma nasycone 0,6 g 0,3 g 3 %
Węglowodany 0,3 g 0,15 g 14 %
w tym cukry 0,3 g 0,15 g 33 %
Błonnik 66,4 g 33,2 g -
Białko 16 g 8 g 1 %
Sól 0,02 g 0,01 g -
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Opakowanie 500 g zawiera 10 sugerowanych porcji.
Masa netto: 500g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn