Targroch Ryż Paraboliczny 1000g
Ryż paraboliczny jest preparowany termicznie, dzięki czemu w środku ziarna zostają cenne witaminy i składniki odżywcze oraz skraca czas jego gotowania (około 15 minut). Wielkim plusem ryżu parabolicznego pod względem kulinarnym jest to, że nie skleja się on po ugotowaniu i trudno jest go rozgotować.
Zastosowanie: Ryż paraboliczny idealnie komponuje się z pieczeniami, smażonymi i gotowanymi rybami oraz potrawami z warzyw. Doskonale sprawdzi się też jako składnik owocowych deserów lub sałatek.
Sposób przygotowanie: ryż gotować w wodzie w proporcji 1:2 (na każde 100 g ryżu - 200 ml wody). Doprowadzić wodę do wrzenia, wsypać ryż i gotować pod przykryciem na kuchence o małej mocy przez 15-20 minut do miękkości.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | % RWS w 50 g |
Wartość energetyczna | 1566 kJ/374 kcal | 783 kJ/187 kcal | 9 % |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,03 g 0,294 g |
0,52 g 0,147 g |
1 % 1 % |
Węglowodany w tym cukry |
80,89 g 0,33 g |
40,44 g 0,17 g |
16 % < 1 % |
Błonnik | 1,8 g | 0,9 g | - |
Białko | 7,51 g | 3,76 g | 8 % |
Sól** | <0,01 g | <0,01 g | < 1 % |
** - zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturaknie występującego sodu.
Możliwe naturalne odchylenie.
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.,
Filipowice 161,
32-840 Zakliczyn