Targroch Babka jajowata łuska 250g
Babka jajowata jest naturalnym źródłem: żelaza które pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
Babka jajowata jest naturalnym źródłem: żelaza które pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 50 g %RWS* w 50g
Wartość energetyczna 1483 kJ / 353 kcal 742 kJ / 177 kcal 9 %
Tłuszcz 0 g 0 g -
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g -
Węglowodany 88 g 44 g 17 %
- w tym cukry 0 g 0 g -
Błonnik 75 g 38 g -
Białko 0 g 0 g -
Sól** 0,02 g 0,01 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne W 100 g %RWS w 100 g W porcji 50 g
Żelazo 1,95 mg 14 % 0,98 mg
Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ.2000kcal).
Opakowanie 250g zawiera 5 sugerowanych porcji.
Sposób użycia: 1-2 łyżeczki nasion wsypać do szklanki, następnie zalać letnią wodą do pełna i wymieszać. Odczekać 5-6 minut, aż nasiona lekko spęcznieją. Wypić i popić dodatkową szklanką wody.
Informacja o alergenach: produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, migdałów, dwutlenku siarki SO2, różnych orzechów.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 250g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.,
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn