Targroch Mąka gryczana 1000 g
Mąka gryczana (tatarczana) jest ciemną mąką uzyskiwaną przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak.
Zastosowanie:
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Mąka gryczana (tatarczana) jest ciemną mąką uzyskiwaną przez zmielenie ziaren gryki. Ma charakterystyczny, lekko podpalony smak.
Zastosowanie:
Mąkę gryczaną używa się właściwie wszędzie tam, gdzie używa się mąkę pszenną: ciasta, naleśniki, makarony. Należy pamiętać, aby mieszać mąkę gryczaną z mąką pszenną, ponieważ produkty na bazie samej mąki gryczanej są bardzo kruche i łatwo się rozpadają. Mąka ta używana jest dla wzmocnienia smaku wypieków i makaronu. Mąka gryczana stosowana w wypiekach zdecydowanie podnosi wartość odżywczą produktu a także zwiększa wchłanianie wody przez mąkę.
Składniki: Mąka z ziaren gryki.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Mąka gryczana jest naturalnym źródłem:
Składniki: Mąka z ziaren gryki.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Mąka gryczana jest naturalnym źródłem:
Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Źródło białka. Źródło błonnika pokarmowego. Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | % RWS w 50 g |
Wartość energetyczna | 1407 kJ/336 kcal | 704 kJ/168 kcal | 8 % |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,1 g 0,6 g |
1,6 g 0,3 g |
2 % 2 % |
Węglowodany w tym cukry |
69,3 g 0,7 g |
34,7 g 0,4 g |
13 % < 1 % |
Błonnik | 5,9 g | 3 g | - |
Białko | 12,6 g | 6,3 g | 13 % |
Sól | 0,01 g | < 0,01 g | < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | % RWS w 100 g | w porcji 50 g |
Tiamina (wit. B1) Potas |
0,54 mg 443 mg |
49 % 22 % |
0,27 mg 221,5 mg |
Witamina B6 Magnez Fosfor Cynk |
0,67 mg 218 mg 459 mg 3,5 mg |
48 % 58 % 66 % 35 % |
0,34 mg 109 mg 229,5 mg 1,75 mg |
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn