Targroch Kasza jaglana polska 1000 g
Sposób przygotowania: ugotuj kaszę jaglaną. Możesz ją uprażyć przed gotowaniem lub tylko wypłukać dokładnie 2-3 razy w zimnej wodzie. Pamiętaj, aby nie mieszać kaszy w trakcie gotowania. Jeżli masz garnek z grubym dnem możesz zdjąć go wcześniej z palnika i kasza dojdzie pod przykryciem w kilka minut.
Źródło białka.
Żródło błonnika pokarmowego.
Kasza jaglana jest naturalnym źródłem:
- fosforu, który wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów
- magnezu, który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego
- cynku, pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS w 50 g |
Wartość energetyczna | 1449kJ/346kcal | 725kJ/173kcal | 9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,9 g 0,6 g |
1,5 g 0,3 g |
2 % 2 % |
Węglowodany - w tym cukry |
71,6 g 0,1 g |
35,8 g < 0,1 g |
14 % < 1 % |
Błonnik Białko Sól |
3,2 g 10,5 g 0,01 g |
1,6 g 5,3 g < 0,01 g |
- 11 % < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | %RWS w 100 g | w porcji 50 g |
Tiamina (wit. B1) | 0,73 mg | 66 % | 0,37 mg |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,38 mg | 27 % | 0,19 mg |
Witamina B6 | 0,75 mg | 54 % | 0,38 mg |
Magnez Fosfor Cynk |
100 mg 240 mg 3,4 mg |
27 % 34 % 34 % |
50 mg 120 mg 1,7 mg |
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000g
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn