Delecta Masa Makowa biała o smaku marcepanowym 400g Biały mak Rogale Świętomarcińskie Ciasta Tarty
Masa makowa biała o smaku marcepanowym Bakalland to gotowa do spożycia masa, którą dodasz do różnych wypieków m.in. do rogalów świętomarcińskich. Ma pojemność 400 gramów i jest umieszczona w metalowej puszcze. Dzięki temu szczelnemu zapakowaniu produkt zachowuje 36-miesięczną datę ważności. Jednak pamiętaj, że po otwarciu powinno się zużyć masę w ciągu 48 godzin i przechowywać ją w lodówce. Masa makowa biała charakteryzuje się trzykrotnym procesem mielenia maku, co wpływa na jej konsystencję, która jest idealna do smarowania oraz na elastyczność produktu. Jest to również masa, która w swoim składzie zawiera miód wielokwiatowy. Czy wiesz, czym różni się biały mak od klasycznego niebieskiego? Ten pierwszy charakteryzuje się łagodniejszym i delikatniejszym smakiem, a ziarenka są drobniejsze, kształtem przypominają nerki. Biały mak jest słodszy, a ten smak nasila się podczas pieczenia lub prażenia. Podczas obróbki pojawia się także orzechowy aromat.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna 850 kJ/ 203 kcal,
Tłuszcz 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g, Węglowodany 19 g w tym cukry 19 g, Błonnik 8,6 g, Białko 5,0 g, Sól 0 g.
Witaminy i składniki mineralne w 100 g:
Wapń 369 mg (46%*)
*RWS – dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).
Skład: woda, mak biały 23%, cukier, kaszka pszenna, mąka pszenna, miód wielokwiatowy, naturalny aromat marcepanowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Alergeny: Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, soję, orzechy i orzeszki ziemne.
Warunki przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.
Masa makowa biała o smaku marcepanowym Bakalland to gotowa do spożycia masa, którą dodasz do różnych wypieków m.in. do rogalów świętomarcińskich. Ma pojemność 400 gramów i jest umieszczona w metalowej puszcze. Dzięki temu szczelnemu zapakowaniu produkt zachowuje 36-miesięczną datę ważności. Jednak pamiętaj, że po otwarciu powinno się zużyć masę w ciągu 48 godzin i przechowywać ją w lodówce. Masa makowa biała charakteryzuje się trzykrotnym procesem mielenia maku, co wpływa na jej konsystencję, która jest idealna do smarowania oraz na elastyczność produktu. Jest to również masa, która w swoim składzie zawiera miód wielokwiatowy. Czy wiesz, czym różni się biały mak od klasycznego niebieskiego? Ten pierwszy charakteryzuje się łagodniejszym i delikatniejszym smakiem, a ziarenka są drobniejsze, kształtem przypominają nerki. Biały mak jest słodszy, a ten smak nasila się podczas pieczenia lub prażenia. Podczas obróbki pojawia się także orzechowy aromat.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna 850 kJ/ 203 kcal,
Tłuszcz 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g, Węglowodany 19 g w tym cukry 19 g, Błonnik 8,6 g, Białko 5,0 g, Sól 0 g.
Witaminy i składniki mineralne w 100 g:
Wapń 369 mg (46%*)
*RWS – dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).
Skład: woda, mak biały 23%, cukier, kaszka pszenna, mąka pszenna, miód wielokwiatowy, naturalny aromat marcepanowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Alergeny: Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, soję, orzechy i orzeszki ziemne.
Warunki przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.
Producent:
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa