Bakalland Popcorn do prażenia 1kg
Popcorn ziarno Bakalland to wyjątkowa i naturalna przekąska. W składzie produktu znajdują się jedynie ziarna kukurydzy, dzięki czemu popcorn nie zawiera żadnych dodatków i jest odpowiedni dla wegan. Aby przygotować tę kultową przekąskę, wystarczy, że w głębokim garnku rozgrzejesz 2 łyżki oleju, a następnie wsypiesz ziarna kukurydzy i przykryjesz naczynie pokrywką. Później należy podgrzewać całość na średnim ogniu, bez podnoszenia pokrywy. Popcorn jest gotowy w momencie, gdy pękanie ziaren ustanie. Jeśli masz ochotę, możesz posolić gotową przekąskę lub zjeść bez dodawania przypraw.
Kukurydza to warzywo, które jak jedno z pierwszych było hodowane przez człowieka na dużą skalę. Jadalną częścią, z której wytwarzane są ziarna na popcorn, jest kolba, która rośnie na górze źdźbła. Warzywo to zawiera wiele zdrowych i cennych dla człowieka właściwości odżywczych.
Popcorn ziarno Bakalland to świetna przekąska w ciągu dnia. Idealnie chrupie, co sprawia, że jedzenie jest jeszcze przyjemniejsze. To kultowy smakołyk znany z kina – jego wyjątkowy aromat i smak sprawiają, że każdy seans daje jeszcze więcej radości. Dzięki ziarnom Bakalland możesz powtórzyć ten smak w domu i urządzić sobie wieczór filmowy z bliskimi. Popcorn możesz również przygotować na urodziny dziecka, imprezę w ogrodzie, spotkanie z przyjaciółmi, na grilla i wiele innych okazji.
Skład: Ziarno kukurydzy.
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna: 1407 kJ/ 334 kcal;
Tłuszcz: 4,5 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g;
Węglowodany: 58 g;
W tym cukry: 1,4 g;
Błonnik: 14 g;
Białko: 8,4 g;
Sól: 0,01 g.
Uwaga: Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona/ orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe); Orzeszki ziemne / orzeszki arachidowe; Nasiona soi; Mleko (włącznie z laktozą); Orzechy (tj. migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia); Nasiona sezamu.
Sposób użycia: W głębokim garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, następnie na rozgrzany olej wsypać ziarno kukurydzy, przykryć pokrywą i podgrzewać na średnim ogniu nie podnosząc pokrywy. Kiedy pękanie ziaren ustanie, zdjąć naczynie z ognia. Posolić do smaku.
Przechowywanie: Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości.
Zdjęcie główne produktu jest poglądowe, ponieważ etykieta jest w trakcie zmian. Zakupiony towar może zawierać białą etykietę zamiast żółtej na opakowaniu.
Producent:
FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa