Targroch Malina liofilizowana - całe owoce 40g
Liofilizowane owoce – to inaczej owoce, których pozbawiono wody poprzez ich zamrożenie w temperaturze –50 stopni Celsjusza, po czym poddano sublimacji kryształków lodu powstałego z wody w owocach. Czym jest sublimacja? Polega ona na przejściu lodu w parę z pominięciem stanu ciekłego – proces zachodzi w próżni. Na sam koniec owoce są dosuszane w temperaturze 40 - 50°C, dzięki temu otrzymywane są owoce o wilgotności 1-2%. To sprawia, że są bardzo trwałe.
Esencja smaku przy zachowaniu wartości odżywczych
Nasze liofilizowane maliny to eksplozja smaku – całe owoce są bardzo leciutkie oraz bardzo esencjonalne w smaku, a przy tym zachowują maksimum wartości odżywczych. Smak liofilizowanej maliny nie ulega absolutnie żadnej zmianie, poza tym, że jest jeszcze bardziej wyrazisty. Można powiedzieć, że w ten sposób otrzymujemy więcej maliny w malinie :) Poza smakiem liofilizowanej maliny warto zwrócić także uwagę na jej kształt – całe liofilizowane owoce są bardzo efektowne – dlatego poza walorami smakowymi liofilizowanej maliny, warto zwrócić uwagę na jej estetykę. Może ona stanowić wspaniały element dekoracyjny potraw! Liofilizaty owocowe można spożywać wprost z opakowania!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA LIOFILIZOWANYCH OWOCÓW MALINY
Wartość odżywcza produktu w 100g
Wartość energetyczna 814kJ/191kcal
Tłuszcz, w tym: 1,9g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,06g
Węglowodany, w tym: 79,1g
- cukry 6,6g
Błonnik 44,3g
Białko 8,6g
Sól* 1g
Możliwe naturalne odchylenia.
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn