Targroch Dynia łuszczona polska 1000 g
Źródło białka.
Źródło białka.
Źródło błonnika pokarmowego.
Dynia jest naturalnym źródłem:
- Tiaminy (wit. B1) - która wspomaga prawidłową pracę serca
- fosforu - które wspomagają utrzymanie zdrowych kości i zębów
- magnezu, który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego
- żelaza, który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
- cynku, pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia
- potasu - który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | % RWS w 50 g |
Wartość energetyczna | 2327 kJ/556 kcal | 1164 kJ/278 kcal | 12,00 % |
Tłuszcz w tyma nasycone |
45,8 g 8,5 g |
22,9 g 4,3 g |
22 % 6 % |
Węglowodany w tym cukry |
18 g 1,1 g |
9 g 0,6 g |
7 % < 1 % |
Błonnik | 5,3 g | 2,7 g | - |
Białko | 24,5 g | 12,3 g | 25 % |
Sól | 0,05 g | < 0,01 g | 2 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100g | %RWS w 100g | w 50 g |
Tiamina (wit. B1) Ryboflawina Witamina E Potas Fosfor Cynk Magnez Mangan Żelazo |
0,21 mg 0,32 mg 26 mg 810 mg 1170 mg 7,5 mg 540 mg 1 mg 15 mg |
19 % 23 % 216 % 41 % 146 % 75 % 144 % 50 % 107 % |
0,11 mg 0,16 mg 13 mg 405 mg 585 mg 3,8 mg 270 mg 0,5 mg 7,5 mg |
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn