Targroch Ciecierzyca prażona 500g
Jedni znają ją jako cieciorkę, inni jako ciecierzycę – przedstawicielka nasion roślin strączkowych. Ciecierzyca należy do rodziny bobowatych, najbardziej rozpowszechnionym gatunkiem jest ciecierzyca pospolita (Cicer arietinum L.), znana także jako groch włoski.
SŁAWA CIECIERZYCY: Zdecydowanie ciecierzyca cieszy się największą sławą w świecie dzięki hummusowi. Hummus to pasta przygotowywana z cieciorki, na której punkcie oszalał cały świat. Równie znany i popularny jest także falafel. Ciecierzyca doskonale nadaje się jako dodatek do jednogarnkowych dań wegetariańskich – gulaszy, curry oraz do przygotowania kotlecików i pulpecików.
ZASKAKUJĄCA FORMA PODANIA: Zdecydowanie mniej znaną i zaskakującą formą ciecierzycy jest prażona cieciorka. Prażona ciecierzyca to doskonała alternatywa dla słonych przekąsek – zaskakuje smakiem i kalorycznością (tylko 182 kcal na 100g). Prażona cieciorka to przyjemnie chrupka przekąska, która dzięki brakowi dodatku soli i olejów jest zdecydowanie zdrowszym wyborem niż chipsy czy krakersy. Ciecierzyca dostarcza także przy tym sporą ilość białka i żelaza, potasu czy magnezu.
SKŁADNIKI: Prażone ziarna cieciorki (ciecierzycy)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
INFORMACJE O ALERGENACH: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Masa netto: 500g
Opakowanie 500g zawiera 10 sugerowanych porcji.
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Jedni znają ją jako cieciorkę, inni jako ciecierzycę – przedstawicielka nasion roślin strączkowych. Ciecierzyca należy do rodziny bobowatych, najbardziej rozpowszechnionym gatunkiem jest ciecierzyca pospolita (Cicer arietinum L.), znana także jako groch włoski.
SŁAWA CIECIERZYCY: Zdecydowanie ciecierzyca cieszy się największą sławą w świecie dzięki hummusowi. Hummus to pasta przygotowywana z cieciorki, na której punkcie oszalał cały świat. Równie znany i popularny jest także falafel. Ciecierzyca doskonale nadaje się jako dodatek do jednogarnkowych dań wegetariańskich – gulaszy, curry oraz do przygotowania kotlecików i pulpecików.
ZASKAKUJĄCA FORMA PODANIA: Zdecydowanie mniej znaną i zaskakującą formą ciecierzycy jest prażona cieciorka. Prażona ciecierzyca to doskonała alternatywa dla słonych przekąsek – zaskakuje smakiem i kalorycznością (tylko 182 kcal na 100g). Prażona cieciorka to przyjemnie chrupka przekąska, która dzięki brakowi dodatku soli i olejów jest zdecydowanie zdrowszym wyborem niż chipsy czy krakersy. Ciecierzyca dostarcza także przy tym sporą ilość białka i żelaza, potasu czy magnezu.
SKŁADNIKI: Prażone ziarna cieciorki (ciecierzycy)
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
INFORMACJE O ALERGENACH: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Masa netto: 500g
Opakowanie 500g zawiera 10 sugerowanych porcji.
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn