Koszyk 0
Swanson
Kenay
Medverita
Dr. Jacobs
Mercola
Biooil
Olvita
Santini
Aura Herbals
EkaMedica
Makar
Targroch
Bakalland
wellU
Aliness
DietFood
DonumNaturea
Nutrivi

Targroch Mak biały ziarno 500g Ziarna Maku Błonnik Wapń Fosfor Magnez Do ciast deserów wypieków

Promocja
Targroch Mak biały ziarno 500g Ziarna Maku Błonnik Wapń Fosfor Magnez Do ciast deserów wypieków
  • Producent: Targroch
  • Kraj pochodzenia: Turcja
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2025.12.31
  • Dostępność: produkt dostępny
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 15,95 16,69 zł

    Najniższa cena z 30 dni: 14,95 zł

Koszt wysyłki: od 2,00 zł

15.95 In stock Targroch Mak biały ziarno 500g Ziarna Maku Błonnik Wapń Fosfor Magnez Do ciast deserów wypieków

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

100% zaufanych opinii

Targroch mak biały ziarno 500g

Indiański, Azjatycki lub Dalekiego wschodu - to najbardziej znane określenia maku białego. Wynika to z jego popularności w potrawach kuchni orientalnej. Odmiana ta jest subtelniejsza i bardziej słodka od maku niebieskiego, co nadaje jej szlachetności i sprawia, że wypieki zyskują odświętnego charakteru. Biały mak jest głównym składnikiem tradycyjnych, poznańskich Rogali Świętomarcińskich.

Azjatycki smak w europejskiej kuchni

Mak to roślina uprawiana jeszcze w czasach starożytnych, ze względu na właściwości lecznicze, uspokajające i pozyskiwany z nasion olej spożywczy. Jego biała odmiana posiada podobne zastosowanie do maku niebieskiego, zwanego europejskim. Wzbogaca smak kutii, pierogów, strucli, pieczywa oraz wigilijnych potraw. Sprawdza się także jako dodatek ciasteczek, słodkich bułeczek, kruchych ciast i drożdżowych bułeczek. Delikatny i niepospolity mak biały bywa nawet nazywany rarytasem lub klejnotem wśród bakalii.

Co daje mak?

Biały mak jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych, białka i błonnika pokarmowego. Dostarcza także witaminy z grupy B i E oraz składniki mineralne. Przypisuje mu się działanie przeciwbólowe i przeciwgorączkowe, a także pozytywny wpływ na układ pokarmowy.

Składniki: Ziarna maku białego

Mak ziarno jest naturalnym źródłem:

- Wapnia i fosforu – pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.

- Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

INFORMACJE O ALERGENACH: W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn

weryfikator

Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • Targroch Mak biały ziarno 500g Ziarna Maku Błonnik Wapń Fosfor Magnez Do ciast deserów wypieków