Targroch Fasola Mung 1000g Białko Błonnik Magnez Potas Cynk Kiełki Błonnik
Nasiona są jadalne. Ważny składnik potraw wielu kuchni azjatyckich, ze względu na wysoką zawartość białka również w kuchni wegetariańskiej. Spożywane są zarówno w postaci gotowanej, jak i surowej (po skiełkowaniu, w Polsce nazywane "kiełkami sojowymi"). W krajach Dalekiego Wschodu z fasoli mung wytwarza się również makaron (ang. "bean thread vermicelli", "cellophane noodles"), nazywany sojowym.
Fasola mung jest naturalnym źródłem:
- żelaza, które pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
- magnezu, który przyczynia się do zmniejszania uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego
- fosforu, które wspomagają utrzymanie zdrowych kości i zębów
- potasu - który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego
- cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
RWS - referencyjne wartości spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 500g zawiera 10 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Fasola mung jest naturalnym źródłem:
- żelaza, które pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
- magnezu, który przyczynia się do zmniejszania uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego
- fosforu, które wspomagają utrzymanie zdrowych kości i zębów
- potasu - który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego
- cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS w 50 g |
Wartość energetyczna | 1453 kJ/ 347 kcal | 727 kJ/174 kcal | 9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany - w tym cukry Błonnik Białko Sól |
1,15 g 0,35 g 62,62 g 6,6 g 16,3 g 23,86 g 0,04 g |
0,58 g 0,18 g 31,31 g 3,3 g 8,15 g 11,93 g 0,02 g |
1% 1% 12 % 4 % - 24 % < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne Potas Fosfor Magnez Żelazo Cynk |
w 100 g 1246 mg 367 mg 189 mg 6,74 mg 2,68 mg |
%RWS w 100 g 62 % 52 % 50 % 48 % 27 % |
w porcji 50 g 623 mg 184 mg 95 mg 3,37 mg 1,34 mg |
RWS - referencyjne wartości spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 500g zawiera 10 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn