Targroch Fasola kolorowa Adzuki słodka 1000g Magnez, Żelazo, Fosfor
Fasola Adzuki to roślina strączkowa z gatunku bobowatych, która w naszym kraju jest jeszcze mało popularna. Jej ziarna mają barwę czerwono-brązową, smak jest słodki z delikatną, orzechową nutą. Charakterystyczne czerwone ziarna fasoli Adzuki stanowią popularny składnik w daniach kuchni azjatyckiej. Ze względu na właściwości odżywcze fasoli coraz częściej używa jej w kuchniach na całym świecie, gdzie stosuje się ją jako dodatek do dań lub jako zamiennik mięsa w daniach wegetariańskich.
Fasola jest źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Fosforu - pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 1302 kJ / 315 kcal 651 kJ / 158 kcal 8 %
Tłuszcz 1,6 g 0,8 g 1 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,01 g < 1 %
Węglowodany 45,9 g 23 g 9 %
- w tym cukry 2,7 g 1,4 g 2 %
Błonnik 15,7 g 7,9 g -
Białko 21,4 g 10,7 g 21 %
Sól** 0,05 g 0,02 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 100 g
- Magnez 169 mg 85 mg 45 %
- Żelazo 6,9 mg 3,5 mg 49 %
- Fosfor 437 mg 219 mg 62 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Fasola Adzuki to roślina strączkowa z gatunku bobowatych, która w naszym kraju jest jeszcze mało popularna. Jej ziarna mają barwę czerwono-brązową, smak jest słodki z delikatną, orzechową nutą. Charakterystyczne czerwone ziarna fasoli Adzuki stanowią popularny składnik w daniach kuchni azjatyckiej. Ze względu na właściwości odżywcze fasoli coraz częściej używa jej w kuchniach na całym świecie, gdzie stosuje się ją jako dodatek do dań lub jako zamiennik mięsa w daniach wegetariańskich.
Fasola jest źródłem:
- Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Fosforu - pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 50 g
Wartość energetyczna 1302 kJ / 315 kcal 651 kJ / 158 kcal 8 %
Tłuszcz 1,6 g 0,8 g 1 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,01 g < 1 %
Węglowodany 45,9 g 23 g 9 %
- w tym cukry 2,7 g 1,4 g 2 %
Błonnik 15,7 g 7,9 g -
Białko 21,4 g 10,7 g 21 %
Sól** 0,05 g 0,02 g < 1 %
Witaminy i składniki mineralne w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 100 g
- Magnez 169 mg 85 mg 45 %
- Żelazo 6,9 mg 3,5 mg 49 %
- Fosfor 437 mg 219 mg 62 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Opakowanie 1000g zawiera około 14 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn