Organiczny makaron jaglany typu RAMEN
Seria nowych ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są pyszne podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
Zupa RAMEN to jedno z najbardziej popularnych dań w całej Azji. Podstawowe składniki to: rosół (bulion drobiowy bądź wołowy), makaron, mięso.
Jednak każdy region, lokal lub kucharz ma swoją własną recepturę. Zupa RAMEN byłą pierwowzorem dla pierwszych zupek błyskawicznych typu instant.
W czym różni się makaron Ramen od tradycyjnych makaronów jajecznych?
Klasyczny makron jajeczny zawiera gluten, który występuje głównie w mące zbóż użytych do produkcji masy makaronowej. W naszych makaronach Ramen gluten nie występuję, do produkcji makaronu wykorzystujemy w zależności od typu makaronu grykę lub jagły i wodę. Nie dodajemy innych składników, które mogą zawierać gluten tak szkodliwy dla organizmu ludzkiego. Spożywanie glutenu szczególnie nie polecany w przypadku choroby tj. Hashimoto
W jaki sposób mogę spożywać makaron Ramen?
Makarony Ramen włóż do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie opłucz go zimną wodą.
Czy osoby na diecie wegańskiej mogą spożywać ten makaron?
Naturalnie, linia tych wyśmienitych produktów została stworzona typowo dla ludzi stosujących diety wegańskie i wegetariańskie jednocześnie nie zapominając o świetnym zastosowaniu tego makaronu dla ludzi którzy borykają się z problemami nie przyswajania glutenu.
Wartości odżywcze w 100 g:
wartość energetyczna 1500 kJ / 360 kcal
tłuszcz 1,5 g
w tym nasycone 0 g
węglowodany 79 g
w tym cukry 0 g
błonnik <1 g
białko 8 g
sól 0 g
Składniki: organiczne jagły, woda.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 280 g
Producent:
Mipama Sp. j.
ul. Rogatka 7a
62-860 Opatówek