Targroch Ryż do Sushi 1000g Kwaśny klejący
Sposób przygotowania: ryż do sushi gotujemy tak, jak pozostałe odmiany. Najpierw płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut.
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | % RWS w 50 g |
Wartość energetyczna | 1547 kJ/370 kcal | 773,5 kJ/185 kcal | 9 % |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,6 g 0,2 g |
0,3 g 0,1 g |
< 1 % < 1 % |
Węglowodany w tym cukry |
81,7 g 0,2 g |
40,85 g 0,10 g |
15 % < 1 % |
Błonnik | 2,8 g | 1,4 g | - |
Białko | 6,8 g | 3,4 g | 7 % |
Sól** | 0 g | 0 g | 0% |
** - zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturaknie występującego sodu.
Możliwe naturalne odchylenie.
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.,
Filipowice 161,
32-840 Zakliczyn
tel. (14) 66-36-104 Serwis konsumenta: serwis@targroch.pl, www.targroch.pl