Targroch Mąka jaglana 1000 g
Mąka jaglana uzyskiwana jest z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Bardzo dobrze łączy się z mąką pszenną. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonale nadaje się również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
Źródło białka.
Źródło błonnika pokarmowego.
Mąka jaglana jest naturalnym źródłem:
- fosforu, wapnia - które wspomagają utrzymanie zdrowych kości i zębów
- magnezu, który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego
- cynku, pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Mąka jaglana uzyskiwana jest z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Bardzo dobrze łączy się z mąką pszenną. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonale nadaje się również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.
Źródło białka.
Źródło błonnika pokarmowego.
Mąka jaglana jest naturalnym źródłem:
- fosforu, wapnia - które wspomagają utrzymanie zdrowych kości i zębów
- magnezu, który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego
- cynku, pozwala zachować zdrowe włosy, paznokcie, skórę oraz w utrzymaniu prawidłowego widzenia
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | % RWS w 50 g |
Wartość energetyczna | 1449 kJ/346 kcal | 725 kJ/173 kcal | 9 % |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,9 g 0,6 g |
1,5 g 0,3 g |
2 % 2 % |
Węglowodany w tym cukry |
71,6 g 0,1 g |
35,8 g < 0,1 g |
14 % < 1 % |
Błonnik | 3,2 g | 1,6 g | - |
Białko | 10,5 g | 5,3 g | 11 % |
Sól | 0,01 g | 0,01 g | < 1 % |
Witaminy i składniki mineralne | w 100 g | % RWS w 100 g | w porcji 50 g |
Tiamina (wit. B1) Ryboflawina (wit. B2) |
0,73 mg 0,38 mg |
66 % 27 % |
0,37 mg 0,19 mg |
Witamina B6 Magnez Fosfor Cynk |
0,75 mg 100 mg 240 mg 3,4 mg |
54 % 27 % 34 % 34 % |
0,38 mg 50 mg 120 mg 1,7 mg |
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn