Targroch Ryż brązowy naturalny 1000g
Sposób przygotowania: ryż brązowy gotujemy tak, jak pozostałe odmiany. Najpierw płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut.
Sposób przygotowania: ryż brązowy gotujemy tak, jak pozostałe odmiany. Najpierw płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g % RWS w 50 g
Wartość energetyczna 1500 kJ/354 kcal 750 kJ/177 kcal 9 %
Tłuszcz 3,2 g 1,6 g 2 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 0,4 g 2 %
Węglowodany 72 g 36 g 14 %
w tym cukry 0,7 g 0,35 g 1 %
Błonnik 3,1 g 1,55 g -
Białko 7,7 g 3,85 g 8 %
Sól** 0,03 g 0,02 g <1 %
** - zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturaknie występującego sodu.
Możliwe naturalne odchylenie.
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp.J.,
Filipowice 161,
32-840 Zakliczyn