Kenay Nattokinaza NSK-SD 100mg 60 kapsułek - suplement diety
Składniki: olej sojowy, kapsułka: żelatyna wieprzowa, sfermentowany ekstrakt z soi, kapsułka: gliceryna, barwnik: wosk pszczeli, substancja emulgująca: estry glicerolu i kwasów tłuszczowych, nośnik: lecytyna sojowa
Składniki: olej sojowy, kapsułka: żelatyna wieprzowa, sfermentowany ekstrakt z soi, kapsułka: gliceryna, barwnik: wosk pszczeli, substancja emulgująca: estry glicerolu i kwasów tłuszczowych, nośnik: lecytyna sojowa
Porcja dzienna: 1 kapsułka
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
Ilość w porcji dziennej (1 kapsułka)
Nattokinaza NSK-SD™ 2000 FU/kaps. (uzyskana z ekstraktu ze sfermentowanego nasienia soi) 100 mg
Sfermentowana soja – pokarm Japończyków od tysięcy lat
Sfermentowana soja (natto) jest tradycyjnie spożywana w Japonii. Uzyskuje się ją na drodze fermentacji soi z użyciem szczepu bakterii Bacillus subtilis (natto). Bakterie te działając na białko soi, powodują powstanie enzymu – nattokinazy.
NSK-SD™ jest znakiem towarowym firmy Japan Bio-Science Laboratories.
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci
Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Suplement diety przeznaczony jest dla osób dorosłych. Nie powinny go zażywać kobiety w ciąży i karmiące. Osoby zażywające leki powinny spożywać ten produkt wyłącznie pod kontrolą lekarza. Zażywanie suplementu diety zaleca się skonsultować z lekarzem w przypadku zaburzeń krzepliwości krwi. Suplementu diety nie powinny zażywać osoby uczulone na soję.
Informacja alergiczna: produkt zawiera soję
Producent: JAPAN BIO SCIENCE LABORATORY, Japonia