Ksylitol Danisco to biała krystaliczna substancja, która wygląda i smakuje podobnie jak biały cukier. Specyfik ten jest doskonałym zamiennikiem sacharozy, przy czym pozbawiony jest wad tradycyjnego cukru. Ksylitol jest to wysokiej jakości cukier brzozowy, pozyskiwany z drewna brzozy z niewielką domieszką wysokogatunkowych drzew liściastych. Produkowany jest w Finlandii.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 10 g | % RWS w 10 g |
Wartość energetyczna | 1000 kJ / 240 kcal | 100 kJ / 24 kcal | 1,2 % |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól |
0 g 0 g 99,8 g 0,2 g 0 g 0 g 0 g |
0 g 0 g 99,8 g 0,2 g 0 g 0 g 0 g |
- - 3,9 % < 1 % - - - |
RWS - referencyjne wartości spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 1000g zawiera 100 sugerowanych porcji.
Sposób użycia: stosować w taki sam sposób jak zwykły cukier.
Informacja o alergenach: produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, migdałów, dwutlenku siarki SO2 oraz różnych orzechów. Pomimo wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystapienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn