Koszyk 0
Swanson
Kenay
Medverita
Dr. Jacobs
Mercola
Biooil
Olvita
Santini
Aura Herbals
EkaMedica
Makar
Targroch
Bakalland
wellU
Aliness
DietFood
DonumNaturea
Nutrivi

Aliness Kolagen rybi 5g PLUS siarka OptiMSM 1g wit.C x 25porcji proszek - suplement diety Mocne Stawy i Kości

Aliness Kolagen rybi 5g PLUS siarka OptiMSM 1g wit.C x 25porcji proszek - suplement diety Mocne Stawy i Kości
  • Producent: Aliness
  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Najlepiej spożyć/zużyć przed: 2026.09.30
  • Dostępność: produkt dostępny
  • Dostępna ilość:
  • Cena: 49,90

Koszt wysyłki: od 2,00 zł

49.9 In stock Aliness Kolagen rybi 5g PLUS siarka OptiMSM 1g wit.C x 25porcji proszek - suplement diety Mocne Stawy i Kości

Rabat 5%

Rabat 5% dla zarejestrowanych klientów - Zarejestruj się

Wysyłka GRATIS

Zrób zakupy za 299,00 zł a wysyłkę masz na nasz koszt

30 dni na zwrot

Po zakupie masz 30 dni na zwrot produktu bez podania przyczyny

Uszkodzona przesyłka

Ewentualne reklamacje uszkodzonej przesyłki bierzemy na siebie

Szybka wysyłka

95% zamówień w naszym sklepie wysyłamy w ciągu 24h

Posiadamy

100% zaufanych opinii

Aliness Kolagen rybi 5 g PLUS siarka OptiMSM, wit C x 25 porcji, proszek Mocne Stawy i Kości - suplement diety

Składniki 1,5 miarki (porcja dzienna)
%RWS*
kolagen z dzikiego dorsza (typ I + typ III) 5000 mg -
optiMSM® (metylosulfonylometan) 1000 mg -
Witamina C Quali®-C (kwas L-askorbinowy) 300 mg 375%
*RWS - dzienna referencyjna wartość spożycia dla dorosłych
Składniki: hydrolizowany kolagen z ryb, metylosulfonylometan (optiMSM®), Witamina C Quali®-C (kwas L-askorbinowy).
OptiMSM® jest znakiem towarowym  firmy Balchem Corporation i jej spółek zależnych.
Kolagen rybi 5g PLUS suplement diety
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1,5 miarki raz dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Sposób przygotowania: 1,5 miarki proszku rozpuścić w ok 200 ml chłodnej wody. Dokładnie wymieszać.
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Kolagen jest jednym z najważniejszych i najbardziej skomplikowanych polimerów naturalnych. Charakterystyczną cechą wszystkich białek kolagenowych jest makrocząsteczka o strukturze prawoskrętnej superhelisy  powstającej przez nawijanie 3 pojedynczych,  lewoskrętnych łańcuchów polipeptydowych, z których każdy zawiera około 1000 aminokwasów.
Kolagen jest głównym składnikiem  macierzy zewnątrzkomórkowej, występuje praktycznie we wszystkich tkankach organizmu ( skóra, ścięgna, chrząstka, kości, zęby, ściany naczyń krwionośnych, błony wewnątrzustrojowe) zapewniając im odporność na rozciąganie. Oprócz roli biomechanicznej, kolagen, wchodząc w interakcje ze specyficznymi receptorami, wpływa na procesy adhezji, różnicowania, wzrostu i  przeżywalności komórek. Odgrywa ważną rolę w rozwoju narządów, naprawie tkanek oraz procesie gojenia ran. Jako biologiczny polimer kolagen jest nieustannie syntetyzowany i degradowany w przestrzeni międzykomórkowej. W młodym i zdrowym organizmie kolagen podlega regularnej wymianie (ok. 3 kg na rok) i systematycznej odbudowie. W syntezie włókien kolagenowych biorą udział m.in. estrogeny, insulina oraz hormony tarczycy, korzystnie wpływa również dostępność witaminy C. Dotychczas udało się wyizolować i opisać 29 typów kolagenów charakteryzujących się odmienną strukturą, funkcją oraz występowaniem w organizmie. Szacuje się, że około 90% kolagenu w ludzkim organizmie stanowi kolagen typu I, popularne są również typy II i III.
Kolagen typu I występuje w skórze, kościach, ścięgnach, więzadłach i rogówce. Połączenie (oplecenie) włókien kolagenowych typu I kolagenem typu III nadaje tkankom elastyczności. Z wiekiem następuje obniżenie syntezy endogennego kolagenu następuje jego uszkodzenie i utrata, odnowa komórek spowalnia.  Czynnikami sprzyjającymi spadkowi ilości i obniżeniu wytrzymałości  naturalnego kolagenu są m.in.: promieniowanie UV, palenie tytoniu, zaburzenia hormonalne, narażenie na oddziaływanie substancji toksycznych, uwarunkowania genetyczne. Wszystkie te czynniki powodują powstawanie reaktywnych form tlenu (wolnych rodników) degradujących strukturę włókien kolagenowych.
Witamina C (kwas askorbinowy) jest bardzo aktywna biologicznie. Bierze udział w wielu niezwykle ważnych reakcjach i przemianach, stymulując rożne procesy biochemiczne w organizmie. Działanie witaminy C w organizmie człowieka polega głównie na przenoszeniu elektronów, co jest istotne dla prawidłowego przebiegu wielu procesów. Kwas askorbinowy dostarcza elektrony m.in enzymom uczestniczącym w formowaniu wiązań krzyżowych kolagenu w procesie hydroksylacji  proliny i lizyny. Hydroksylacja jest niezbędna do utworzenia  silnych wiązań spirali kolagenu.
Kwas askorbinowy jest najbardziej znanym antyoksydantem.  Unikalna struktura kwasu askorbinowego, który zawiera dwie sąsiadujące grupy, hydroksylową i karbonylową, czyni tę cząsteczkę doskonałym donorem wodoru lub elektronów. Witamina C utrzymuje odpowiedni potencjał oksydoredukcyjny i uczestniczy w neutralizowaniu reaktywnych form tlenu i azotu, chroniąc komórki przed powstawaniem uszkodzeń oksydacyjnych.
Witamina C:
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych;
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości;
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki;
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania dziąseł
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry;
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania zębów;
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego;
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego;
- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych;
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego;
- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym;
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia;
- pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E;
- zwiększa przyswajanie żelaza.
MSM (metylosulfonylometan), znany jest także jako dimetylosulfon (DMSO2) i metylosulfon, jest organicznym związkiem zawierającym siarkę. Po wapniu i fosforze, siarka jest trzecim najczęściej występującym pierwiastkiem w naszym organizmie. Siarka bierze udział w reakcjach utleniania i redukcji, reguluje przepuszczalność błony komórkowej, stabilizuje cząsteczki białka, uczestniczy w tworzeniu kolagenu. Siarka bierze również udział w syntezie kwasów nukleinowych, wchodzi w organiczne połączenia białek i enzymów oxydaz, reduktaz, hydrolaz, transferaz. Wbudowywana jest w metioninę, cysteinę, a wraz z jej utlenioną formą -s-s cystyną odpowiada za tworzenie aktywnego centrum oxydoredukcyjnego glutationu. Źródłem  siarki w pożywieniu mogą być produkty wysokobiałkowe, mięso i podroby, jaja, mleko. Do  produktów roślinnych zawierających duże ilości siarki należą: cebula, czosnek, owies, kapusta, groch, ziemniaki, brokuły, kalafior, rzodkiewka, rzepa, rzeżucha, karczochy, chrzan, pomidory, szparagi, awokado, seler, gruszka.
Dlaczego OptiMSM®?
OptiMSM® to jedyny MSM umieszczony na liście GRAS,  to także jedyny MSM produkowany w USA i wytwarzany w dedykowanym zakładzie zgodnym z cGMP. OptiMSM  jest oczyszczany w opatentowanym wieloetapowym procesie destylacji. Proces usuwa zanieczyszczenia i skutkuje powtarzalną, niezwykle czystą formą MSM. *
(*) http://www.optimsm.com/
Producent:
MEDICALINE 
Konrad Malitka
OSTRÓWIEC 150
05-480 KARCZEW

weryfikator

Formy dostawy w naszym sklepie

  • Poczta Polska
  • Paczkomaty
  • InPost

Ostatnio oglądane produkty

  • Aliness Kolagen rybi 5g PLUS siarka OptiMSM 1g wit.C x 25porcji proszek - suplement diety Mocne Stawy i Kości