Kenay Postbiotyk Lactobacillus plantarum L-137 60kaps - suplement diety
L-137™ jest naturalnie wytwarzany w procesie fermentacji. Proces produkcji przy użyciu wysokiej temperatury pozwala na osiągnięcie wyjątkowej stabilności produktu. L-137 jest odporny na ciepło oraz działanie kwasu żołądkowego. Szczep Lactobacillus plantarum L-137 został wyizolowany ze sfermentowanej potrawy starożytnego świata, zwanej narezushi. Południowo-Wschodnia Azja to ciepły i morski klimat, sprzyjający spożywaniu dużej ilości ryb. Mieszkańcy tego regionu, chcąc zachować świeżość połowów przed ich schłodzeniem stosowali fermentację. Z biegiem czasu taki sposób konserwowania stał się bardziej wyrafinowany i niosący znacznie więcej korzyści dla organizmu. Narezushi - to konserwowane właśnie w taki sposób danie rybne, obecnie znane jako japońskie sushi. Jego oryginalna i pierwotna forma została zachowana w najlepszych japońskich restauracjach.
Korzyści i cechy produktu:
- bakteria postbiotyczna (postbiotyki to związki bioaktywne, będące metabolitami bakterii jelitowych)
- skuteczny przy niewielkiej porcji dziennej, wystarczy 10 mg L-137™
- kwasoodporny, termostabilny, o długim terminie przydatności do spożycia (5 lat w temperaturze pokojowej)
- nie wymaga przechowywania w lodówce
- 100% naturalnego pochodzenia
- ekologiczne szklane opakowanie
- zarejestrowana marka L-137™
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
Składniki: ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.), w tym witamina C: 25%; Lactobacillus plantarum; składnik otoczki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.
Porcja dzienna: 1 kapsułka
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka) RWS*
Lactobacillus plantarum /L-137™/ - szczep inaktywowany wysoką temperaturą 1010 CFU**/10 mg -
Ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.) 280 mg -
w tym:
- witamina C: 25% 70 mg 87,5%
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
**CFU – Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię bakterii
L-137™ jest znakiem towarowym firmy HOUSE FOODS GROUP INC.
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Kraj pochodzenia Lactobacillus plantarum L-137™: Japonia
L-137™ jest naturalnie wytwarzany w procesie fermentacji. Proces produkcji przy użyciu wysokiej temperatury pozwala na osiągnięcie wyjątkowej stabilności produktu. L-137 jest odporny na ciepło oraz działanie kwasu żołądkowego. Szczep Lactobacillus plantarum L-137 został wyizolowany ze sfermentowanej potrawy starożytnego świata, zwanej narezushi. Południowo-Wschodnia Azja to ciepły i morski klimat, sprzyjający spożywaniu dużej ilości ryb. Mieszkańcy tego regionu, chcąc zachować świeżość połowów przed ich schłodzeniem stosowali fermentację. Z biegiem czasu taki sposób konserwowania stał się bardziej wyrafinowany i niosący znacznie więcej korzyści dla organizmu. Narezushi - to konserwowane właśnie w taki sposób danie rybne, obecnie znane jako japońskie sushi. Jego oryginalna i pierwotna forma została zachowana w najlepszych japońskich restauracjach.
Korzyści i cechy produktu:
- bakteria postbiotyczna (postbiotyki to związki bioaktywne, będące metabolitami bakterii jelitowych)
- skuteczny przy niewielkiej porcji dziennej, wystarczy 10 mg L-137™
- kwasoodporny, termostabilny, o długim terminie przydatności do spożycia (5 lat w temperaturze pokojowej)
- nie wymaga przechowywania w lodówce
- 100% naturalnego pochodzenia
- ekologiczne szklane opakowanie
- zarejestrowana marka L-137™
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
Składniki: ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.), w tym witamina C: 25%; Lactobacillus plantarum; składnik otoczki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.
Porcja dzienna: 1 kapsułka
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka) RWS*
Lactobacillus plantarum /L-137™/ - szczep inaktywowany wysoką temperaturą 1010 CFU**/10 mg -
Ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.) 280 mg -
w tym:
- witamina C: 25% 70 mg 87,5%
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia
**CFU – Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię bakterii
L-137™ jest znakiem towarowym firmy HOUSE FOODS GROUP INC.
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Kraj pochodzenia Lactobacillus plantarum L-137™: Japonia
Kraj pochodzenia ekstraktu z aceroli: Włochy
Producent: Kenay Sp. J.
Producent: Kenay Sp. J.