Lactobacillus Gasseri to szczep bakterii kwasu mlekowego o właściwościach probiotycznych. Preparat zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus gasseri LGS06, które zostały poddane procesowi mikroenkapsulacji. Mikroenkapsulacja to innowacyjna technologia produkcji probiotyków. Proces mikroenkapsulacji polega na powlekaniu liofilizowanych szczepów bakterii i zamykaniu ich w matrycach lipidowych. Dzięki tej metodzie zwiększone jest bezpieczeństwo, stabilność oraz żywotność kultur bakterii probiotycznych. Kolonizacja jelita przez mikroenkapsulowane bakterie probiotyczne jest bardziej skuteczna niż w formie niepowlekanej.
W skład produktu wchodzi również żywica akacji senegalskiej, pozyskiwana ze starannie wyselekcjonowanych drzew Acacia senegal. Włókno akacjowe jest rodzajem rozpuszczalnego w wodzie błonnika, który nie ulega w organizmie trawieniu i posiada właściwości prebiotyczne. Błonnik akacjowy pełni rolę naturalnego stabilizatora w kapsułce.
Składniki: błonnik akacjowy (Acacia senegal), mikroenkapsulowane żywe kultury bakterii Lactobacillus gasseri LGS06, hydroksypropylometyloceluloza (HPMC)(otoczka kapsułki).
Suplement diety nie zawiera zbędnych: substancji wypełniających, adsorbentów, substancji wiążących, konserwantów, substancji powlekających, substancji poślizgowych.
Zawartość netto: 120 kapsułek / 38,4 g
Masa kapsułki: 320 mg
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1 kapsułka dziennie, najlepiej w trakcie posiłku.
Porcja dzienna zawiera:
Lactobacillus gasseri LGS06 - 60 mg (3 mld CFU)
błonnik akacjowy - 180 mg
Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Przechowywanie: w temperaturze poniżej 25°C, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią.
Producent:
Medverita Group Paulina Schroeder
ul. Smolki 5/LU5
Kraków 30-513