Targroch Mąka z tapioki 1000g (1kg) Skrobia z Manioku
Tapioka jest bardzo smacznym ekstraktem pozyskanym z manioku - egzotycznej rośliny stanowiącej podstawę diety w Ameryce Południowej. Dostarcza organizmowi energię w postaci węglowodanów, nie zawiera tłuszczu i soli. Jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecana dla osób z nietolerancją na ten alergen. Mąkę z tapioki można stosować do wypieku chleba, ciast i ciasteczek.
Tapioka jest bardzo smacznym ekstraktem pozyskanym z manioku - egzotycznej rośliny stanowiącej podstawę diety w Ameryce Południowej. Dostarcza organizmowi energię w postaci węglowodanów, nie zawiera tłuszczu i soli. Jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecana dla osób z nietolerancją na ten alergen. Mąkę z tapioki można stosować do wypieku chleba, ciast i ciasteczek.
Składniki: skrobia z bulwy manioku.
Przechowywać w w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza | w 100g produktu | w 50g produktu | %RWS* w 50g |
Wartość energetyczna Tłuszcze, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany, w tym: - cukry Błonnik Białko Sól** |
1524kJ/364kcal 0,1g 0g 91g 0g 0g 0,1g 0,1g |
762kJ/182kcal 0,05g 0g 45,5g 0g 0g 0,05g 0,05g |
9%l <1% 0% 18% 0% - <1% 1% |
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
**- zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Opakowanie 1000g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000 g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
**- zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Opakowanie 1000g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Masa netto: 1000 g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn