Targroch Warzywa suszone mieszanka 500g
Włoszczyzna to podstawowy składnik większości zup i sosów. Dawniej uważano, że kompozycja marchwi, pietruszki, selera i pora przywędrowała do Polski wraz z królową Boną. Chociaż rzeczywiście od jej włoskich korzeni nazwano ten zestaw warzyw włoszczyzną, to marchewkę i pietruszkę znano na naszych ziemiach jeszcze przed przybyciem żony Zygmunta Starego do Polski.
Zamiast świeżych warzyw...
Trudno wyobrazić sobie prawdziwy, aromatyczny bulion warzywny bez dodatku włoszczyzny. Jej składniki dostępne są w ciągu całego roku, jednak konieczność obierania, krojenia i długiego gotowania sprawia, że wiele osób nadal sięga po gotowe kostki rosołowe, bulionetki lub polepszacze smaku w proszku. Takiemu rozwiązaniu nie można odmówić łatwości i oszczędności czasu. Jednocześnie na próżno szukać w nim aspektów prozdrowotnych i autentycznego, pozbawionego chemii smaku.
Szybko, smacznie, zdrowo!
Wykorzystanie suszonych warzyw jest najlepszym sposobem na szybkie przygotowanie wywaru - bez uszczerbku na smaku i wartościach odżywczych. Proces suszenia umożliwia zachowanie większości cennych dla organizmu składników oraz skorzystanie z gotowej mieszanki w dowolnym momencie. Największym atutem suszonej włoszczyzny jest brak zawartości soli i glutaminianu sodu.
Składniki: Marchew, pasternak, por, cebula, kapusta biała
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie: Warzywa suszone mają szerokie zastosowanie w kuchni, szczególnie w przypadku przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów i dań mięsnych. Nadaje potrawom prawdziwie warzywny smak i wzbogaca o wartości odżywcze.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 20 g %RWS* w 20 g
Wartość energetyczna 1278 kJ / 304 kcal 256 kJ / 61 kcal 3 %
Tłuszcz 1,7 g 0,34 g < 1 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,8 g < 1 %
Węglowodany 50,3 g 10,1 g 4 %
- w tym cukry 22,6 g 4,5 g 5 %
Błonnik 26,1 g 5,2 g -
Białko 8,8 g 1,8 g 4 %
Sól** 0,6 g 0,12 g 2 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Masa netto: 500g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Włoszczyzna to podstawowy składnik większości zup i sosów. Dawniej uważano, że kompozycja marchwi, pietruszki, selera i pora przywędrowała do Polski wraz z królową Boną. Chociaż rzeczywiście od jej włoskich korzeni nazwano ten zestaw warzyw włoszczyzną, to marchewkę i pietruszkę znano na naszych ziemiach jeszcze przed przybyciem żony Zygmunta Starego do Polski.
Zamiast świeżych warzyw...
Trudno wyobrazić sobie prawdziwy, aromatyczny bulion warzywny bez dodatku włoszczyzny. Jej składniki dostępne są w ciągu całego roku, jednak konieczność obierania, krojenia i długiego gotowania sprawia, że wiele osób nadal sięga po gotowe kostki rosołowe, bulionetki lub polepszacze smaku w proszku. Takiemu rozwiązaniu nie można odmówić łatwości i oszczędności czasu. Jednocześnie na próżno szukać w nim aspektów prozdrowotnych i autentycznego, pozbawionego chemii smaku.
Szybko, smacznie, zdrowo!
Wykorzystanie suszonych warzyw jest najlepszym sposobem na szybkie przygotowanie wywaru - bez uszczerbku na smaku i wartościach odżywczych. Proces suszenia umożliwia zachowanie większości cennych dla organizmu składników oraz skorzystanie z gotowej mieszanki w dowolnym momencie. Największym atutem suszonej włoszczyzny jest brak zawartości soli i glutaminianu sodu.
Składniki: Marchew, pasternak, por, cebula, kapusta biała
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie: Warzywa suszone mają szerokie zastosowanie w kuchni, szczególnie w przypadku przyrządzania wszelkiego rodzaju zup, sosów i dań mięsnych. Nadaje potrawom prawdziwie warzywny smak i wzbogaca o wartości odżywcze.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 20 g %RWS* w 20 g
Wartość energetyczna 1278 kJ / 304 kcal 256 kJ / 61 kcal 3 %
Tłuszcz 1,7 g 0,34 g < 1 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 0,8 g < 1 %
Węglowodany 50,3 g 10,1 g 4 %
- w tym cukry 22,6 g 4,5 g 5 %
Błonnik 26,1 g 5,2 g -
Białko 8,8 g 1,8 g 4 %
Sól** 0,6 g 0,12 g 2 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Masa netto: 500g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn