Medverita Acerola 25% ekstrakt 500mg 120kaps - suplement diety
Acerola (Malpighia Glabra) to gatunek rośliny występujący w Ameryce Środkowej. Jej czerwone, mięsiste i kwaśne owoce zawierają łatwo przyswajalną witaminę C. Znana już w czasach prekolumbijskich, wykorzystywana była także w celach leczniczych. Spośród wszystkich warzyw i owoców, to Acerola zawiera największą ilość kwasu askorbinowego. W 100 g świeżego miąższu znajduje się 1400 - 2500 mg witaminy C.
Witamina C pomaga: w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, zębów, chrząstki, dziąseł, skóry oraz układu nerwowego, w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, w regeneracji zredukowanej formy witaminy E, zwiększa przyswajanie żelaza. Witamina C przyczynia się także do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Składniki: ekstrakt z aceroli (Malpighia glabra) standaryzowany na zawartość 25% witaminy C, żelatyna (otoczka kapsułki).
Zawartość netto: 120 kapsułek / 72 g
Masa kapsułki: 600 mg
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1 kapsułka cztery razy dziennie, najlepiej w trakcie posiłku.
Porcja dzienna (4 kapsułki) zawiera:
Ekstrakt z owoców aceroli - 2000 mg
w tym:
witamina C - 500 mg / 625% RWS*
*- referencyjna wartość spożycia
Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży i w okresie karmienia piersią.
Przechowywanie: w temperaturze poniżej 25oC, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią.
Producent:
Paulina Schroeder Medverita Group
ul. Stroma 6/2
Kraków 30-521