Targroch Ryż czerwony 1000 g
Ryż czerwony charakteryzuje się lekko słodkawym posmakiem. Dzięki swojej niezwykłej barwie efektownie prezentuje się na talerzu. Doskonale sprawdza się jako dodatek do sałatek na zimno i ciepło, ryb, drobiu, deserów owocowych czy też dań warzywnych.
Ryż czerwony charakteryzuje się lekko słodkawym posmakiem. Dzięki swojej niezwykłej barwie efektownie prezentuje się na talerzu. Doskonale sprawdza się jako dodatek do sałatek na zimno i ciepło, ryb, drobiu, deserów owocowych czy też dań warzywnych.
Sposób przygotowania: Ryż gotować w wodzie w proporcji 1:4 (na każde 100 g ryżu - 400 ml wody). Doprowadzić wodę do wrzenia, wsypać ryż i gotować pod przykryciem na kuchence o małej mocy przez 30- 40 minut do miękkości.
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, prodkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g % RWS w 50 g
Wartość energetyczna 670 kJ/160 kcal 335 kJ/80 kcal 4 %
Tłuszcz 0 g 0 g -
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g -
Węglowodany 36 g 18 g 7 %
w tym cukry 0 g 0 g -
Błonnik 0 g 0 g -
Białko 3 g 1,5 g 3 %
Sól 0 g 0 g -
Możliwe naturalne odchylenie.
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal)
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn