Targroch Karob w proszku z chleba Świętojańskiego 1000g
Karob proszek jest naturalnym źródłem:
- żelaza, które pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
- magnezu, który przyczynia się do zmniejszania uczucia zmęczenia i znużenia. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego
- wapnia i fosforu, które wspomagają utrzymanie zdrowych kości i zębów
- potasu - który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g | w porcji 50 g | %RWS w 50 g |
Wartość energetyczna | 930 kJ/ 222 kcal | 465 kJ/111 kcal | 6 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany - w tym cukry Błonnik Białko Sól |
0,65 g 0,09 g 88,88 g 49,08 g 39,8 g 4,62 g 0,09 g |
0,33 g 0,05 g 44,44 g 24,54 g 19,9 g 2,31 g 0,05 g |
< 1% < 1% 17% 27% - 5 % 1 % |
Witaminy i składniki mineralne Wapń Fosfor Magnez Żelazo Potas |
w 100 g 348 mg 79 mg 54 mg 2,94 mg 827mg |
%RWS w 100 g 44 % 11 % 14 % 21 % 41 % |
w porcji 50 g 174 mg 39,5 mg 27 mg 1,47 mg 414 mg |
RWS - referencyjne wartości spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 1000g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 1000g
Producent:
Producent:
Tar-Groch-Fil Sp. J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn