Kenay Borututu Korzeń drzewa Borututu 150g - suplement diety
Składniki: korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolensis), bogaty w składniki aktywne: chinony, katechiny, fenole i bioflawonoidy.
Porcja dzienna: 5g
Opakowanie zawiera: 150g
Porcja dzienna zawiera Ilość:
Korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolensis) 5 g
Korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolensis) 5 g
Ukryte głęboko w Afryce, drzewo Borututu (Cochlospermum angolensis) od wielu dziesięcioleci znane było ze swoich silnych właściwości. Początkowo napar z korzeni Borututu stosowali rodowici mieszkańcy Czarnego Lądu. Później jego dobroczynny wpływ w walce np. z malarią docenili także kolonizatorzy. W XX wieku niezmordowanym propagatorem oraz entuzjastą Borututu został Portugalczyk – Julio de Sousa Lopes. Spędził on niemalże całe życie w Afryce, podpatrując przyrodę, poznając życie tamtejszych plemion. Swoim przyjaznym zachowaniem, pomocą niesioną dzięki swoim zdolnościom bioenergoterapeutycznym zdobył ich zaufanie i przychylność. Zaintrygował go napar z korzenia drzewa Borututu pity m.in. przed rytualnymi obrzędami w celu uniknięcia trujących efektów środków halucynogennych. Zaobserwował także stosowanie naparu w przypadku wielu innych niedomagań. Całą swą pasję poświęcił zgłębianiu zalet drzewa Borututu i jego cudownego korzenia ofiarowanego ludziom przez afrykańską naturę. Doszedł do wniosku, iż dzisiejsza medycyna w doskonały sposób może zostać wspomożona przez stosowanie naparu z korzenia Borututu. Zajął się więc pozyskiwaniem korzenia Borututu, korzystając jedynie z najbujniejszych obszarów występowania tego gatunku, co zapewnia pierwszorzędną jakość surowca bogatego w składniki aktywne. Warty podkreślenia jest fakt, że pozyskuje się jedynie odpowiednią część korzeni z wyselekcjonowanych roślin, tym samym pozwalając roślinom na dalszy ich rozwój. Ogromną wagę przykłada się także do suszenia korzeni w naturalnych warunkach, a także do ich przechowywania. Do sprzedaży kierowany jest susz po poddaniu go odpowiednim testom, tak by jego stosowanie było bezpieczne i przyniosło jak najwięcej korzyści. Dobroczynne działanie naparu z korzenia Borututu od dziesięcioleci jest wykorzystywane w dolegliwościach wątroby.
Przygotowanie naparu: 2,5g (1 łyżka stołowa) wysuszonych korzeni Borututu zalać szklanką wrzącej wody (najlepiej w termosie), parzyć przez ok. 45 min.
Stosowanie: 1 szklanka 2 x dziennie (rano 1 godzinę przed śniadaniem i wieczorem tuż przed snem). Profilaktycznie przez minimum 2 miesiące; 2 razy w roku lub w przypadku wystąpienia opisanych powyżej dolegliwości.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej.
Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Producent: Kenay A. Grzegorek i Wspólnicy Sp. J. ul. Częstochowska 25 Kalisz